Taal
Language
Stal Wolfs - FNRS

Stal Wolfs

Bijlweg 4

8219 PE LELYSTAD

Telefoon: 0321-323646

Email: info@stalwolfs.nl

Contact met Stal Wolfs?

Gastouderbureau Twinkle
We breed, We train,We sell, You win!

Contactgegevens

Gastouderbureau Twinkle

Externe links

Gastouderbureau Twinkle

© 2013, Stal Wolfs

Stal Wolfs - SVP Stal Wolfs

Stichting Veilige Paardensport (SVP)

De Stichting Veilige Paardensport is in 2001 opgericht en is in 2002 is gestart met het invoeren van het veiligheidscertificaat. Stichting Veilige Paardensport is naast het veiligheidscertificaat bezig met ongevallen onderzoek en incidentenregistratie. Het veiligheidscertificaat is gestart in 2002 als certificaat voor maneges. Inmiddels heeft het zich ontwikkeld als certificaat voor maneges, verenigingen, men-accommodaties en stagebedrijven.


Het veiligheidscertificaat is vanaf 1 januari 2008 verplicht gesteld voor FNRS bedrijven, Aequor- en NHB Deurne stagebedrijven en KNHS verenigingen en om u ook in de toekomst gelijkblijvende veiligheid te kunnen garanderen wordt een accommodatie, na het ontvangen van een certificaat, na 2,5 jaar opnieuw gekeurd.


In het bestuur van Stichting Veilige Paardensport zitten afgevaardigden van de FNRS (Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra), KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie), SRR (Stichting Rijvaardigheidsbewijzen Recreatieruiter) en een onafhankelijke voorzitter van Consument en Veiligheid.


Voor meer informatie over de Stichting Veilige Paardensport klik hier.

Uw veiligheid geborgd bij Stal Wolfs

Om de veiligheid in de paardensport te waarborgen heeft de FNRS (Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra), de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie) en de Stichting Recreatie Ruiter (SRR) samen met Consument en Veiligheid de Stichting Veilige Paardensport (SVP) opgericht. De SVP zorgt door middel van onderzoek en de uitgifte van het veiligheidscertificaat dat de paardensport op een veilige manier beoefend. Het veiligheidscertificaat garandeert de consument dat een accommodatie voldoet aan bepaalde basiseisen voor een veilige beoefening van de paardensport. Het certificaat stelt eisen aan bouwtechnische aspecten van een accommodatie, zoals hoogte van de rijbaan en breedte van de in- en doorgangen.

Andere voorbeelden van de eisen zijn de verplichte aanwezigheid van een BHV-er, verplichting van het rijden met een veiligheidshelm, gediplomeerde instructeurs, harnachement onderhoud en ongevallenregistratie.


Onderdeel van dit lidmaatschap is de toewijzing van het SVP veiligheidscertificaat. Dankzij dit certificaat bent u ervan verzekerd dat de omstandigheden op en rond de manege voor zowel u als uw paard veilig en vertrouwd zijn.